Aurul creste in copacii din Australia

Aurul creste in copacii din Australia

      Vestea extraodinara care poate inchide minele

   aur in copacPare nemaipomenit, dar aurul se genereaza in copaci, la propriu. In timp ce exploratorii incearca sa scoata aur din minele de la Rosia Montana, cercetatorii din Australia au descoperit urme de aur in frunze de eucalipt, scrie The Telegraph.

   Aceasta constatare foarte neobisnuita poate fi o mina de aur intr-o perioada in care rezervele de aur se diminueaza, iar preturile sunt exorbitante. „Aceasta legatura intre cresterea vegetatiei si depozitele de aur ingropate ar putea dovedi un rol esential in dezvoltarea de noi tehnologii de exploatare a mineralelor”, a spus unul dintre cercetatori.
   Radacinile arborilor de eucalipt, aflati in zonele aride, se pot extinde in subsolul pamantului pentru a ajunge la surse de apa si chiar pot atinge in zone bogate de aur, unde absorb particule aceste microscopice. Asa se face ca oamenii de stiinta sustin acum ca aurul creste intr-adevar in copaci.
   Echipa de cercetatori din Australia sustine ca radacinile arborilor de eucalipt absorb particule fine de aur care „calatoresc” prin intreg copacul si ajung in concentratii neglijabile in frunze.

   Pentru a ajunge la aceasta afirmatie, echipa a folosit raze X pentru a studia scoarta de copac, radacinile, fruzele si crengile arborilor de eucalipt din doua rezervatii din sudul si vestul Australiei. Arborii de eucalipt, care ajung la o inaltime de peste 10 metri, se pot extinde in sol pana la o adancime de pana la 40 de metri. „Aurul este probabil toxic pentru plante si este mutat la extremitatile arborilor, ca de exemplu in fruze”, au spus cercetatorii.
   

   Potrivit Consiliului Mondial al Aurului, peste 174.000 de tone aur au fost extrase din pamant de la inceputul civilizatiei. In 2011, un studiu american a dezvaluit ca mai exista 51.000 de tone aur in rezervele din intreaga lume.