Cum sa alegem o casa de amanet?

Cum sa alegem o casa de amanet?

bani amanetIn viata fiecarui om exista momemente in care exista necesitatea unei sume de bani, de care nu dispunem momentan. Iar pentru ca poate, nu doriti sa apelati la rude, la prieteni sau cunostiinte apropiate, o alternativa este sa apelati la serviciile unei case de amanet. Acesta poate fi cel mai simplu mod de a face rost de banii de care aveti nevoie, fara comisioane mari sau alte costuri ascunse. Va trebui sa va ganditi asupra bunului pe care doriti sa il amanetati si pe care doriti sa il lasati drept garantie (bijuterii din aur, bijuterii din argint, electronice, electrocasnice, masini) si sa va documentati bine unde il puteti amaneta.

In ultima perioada au tot aparut aceste case de amanet, le puteti gasi la tot pasul, insa, inainte de a amaneta, ar fi bine sa va documentati cu privire la preturile oferite si la comisioanele aplicate.Va puteti documenta foarte usor pe internet si puteti alege cea mai cunoscuta si cea mai veche casa de amanet de pe piata. Aceste case de amanet au site-uri de prezentare de unde va puteti informa cu privire la preturile practicate, obiectele pe care le puteti amaneta, tipurile de contract pe care le puteti face.De asemenea, puteti merge cu bunul la mai multe case de amanet pentru a vedea ce preturi va ofera fiecare, ce fel de comisioane practica, iar, ulterior, sa va hotarati pentru ce casa de amanet optati. Este bine sa o alegeti pe cea care v-a oferit mai multa incredere iar angajatul v-a oferit cele mai multe informatii cu privire la detaliile contractuale.

In primul rand trebuie sa stiti ca persoana pe care o veti gasi la ghiseu este foarte bine instruita in verificarea bunurilor dumneavoastra si va va oferi cel mai bun pret posibil. De asemenea va va explica cat mai clar perioada contractuala si cate zile aveti dreptul sa depasiti termenul scadent. Asigurati-va ca ati inteles, iar daca nu sunteti siguri, mai intrebati o data.

Cu toate ca nimeni nu isi doreste sa se afle des in situatii in care sa aiba nevoie de imprumut, este bine totusi sa stiti ca sunt case de amanet care isi fidelizeaza clientii. Daca ati avut o experienta placuta intr-un anume loc, va recomand sa mergeti tot acolo.In timp, veti beneficia de preturi mai bune si comisioane reduse, iar in plus, nu vi se va mai verifica obiectele de fiecare data, deoarece ele se vor regasi in baza de date si personalul va stii ca au mai fost acolo.