Cumpar aur ?

Cumpar aur ?

Inel de Aur   Valoarea aurului

  Bunicii noștri cunosc, cu siguranță, valoarea aurului. De regulă, bunicii daruiesc nepoților bijuterii din aur, fie că e vorba de un lănțișor, o pereche de cercei sau un inel, ghiul ori brățară.   Oare de ce?
  Ei știu că aurul a fost, și pe vremea străbunilor lor, o valoare, și că va rămâne o valoare atât timp cât omul va trăi pe pământ. Ei cunosc faptul că în războaie, hârtiile nu mai au aceeași valoare, și aurul se transforma în singura monedă de schimb pentru orice.


  Spre deosebire de bani, care sunt doar o formă de schimb, pe care nu pui nici un preț în alt mod, aurul este prețuit pentru ceea ce este în sine: cel mai nobil dintre metale, rar întâlnit în natură, de o strălucire și o frumusețe speciala, care poate fi transformat oricând în orice.
  Astfel, o bijuterie din aur poate fi un accesoriu care să-ți aducă un plus de frumusețe și strălucire, dar este și o valoare incontestabilă la nevoie.
  Oriunde mergi în lume, dacă ți-ai pierdut portofelul și nu mai ai nici un ban, lanțul de aur la gât te poate salva, pentru că în orice colț al lumii aurul este valoros, și oriunde vei găsi un loc în care se va cumpăra aur.
 

  Se spune că aurul este o valoare sigură într-o lume nesigură.

  Dacă banii se schimbă o dată la câțiva ani, aurul rămâne același. Nu este afectat nici de timp, nici de apă, nici de aer. Aurul este veșnic, o filă din istoria oricărui popor. Noi știm multe despre strămoșii noștri tocmai datorită aurului. Știm că, pe lângă lucratul pământului, erau niște meșteșugari iscusiți, prelucrând aurul cu o măiestrie exceptionala. Știm că un astfel de popor nu putea fi neevoluat cum susțin unii. Aurul stă drept mărturie a faptului că dacii au fost mari artiști.